Vihannekset ja mustikat
Paksoi on aasialaisen keittiön yleisimpiä vihanneksia - erinomainen vokkeihin tai vaikka kimchiin
Vaikka paksoi kasvi muistuttaa salaattia, se on lehtevä kaalikasvi. Grillaus, paisto ja höyrytys ovat kaikki hyviä tapoja valmistaa paksoita. Soveltuu myös tuorekäyttöön nuorena, tosin pikawokkaus pannulla on usein paras valmistustapa. Pak choi, boksoi, bok choy, niilläkin nimillä paksoi tunnetaan. Reseptejä löytyy googlesta.
Hakurei on japanilainen mininauris, joka on makeana parhaimmillaan salaateissa mutta maistuu myös kypsennettynä
Tätä japanilaista lajiketta kutsutaan joskus salaattinauriiksi, koska toisin kuin muut nauriit, sitä ei tarvitse kypsentää. Nauris on maultaan raikas, mieto ja hieman makea. Se lohkeaa helposti purtaessa tai leikatessa, tehden siitä erinomaisen syötäväksi sellaisenaan tai silputtuna salaatteihin. Kypsennys korostaa hakurei nauriin makeutta.
Herkullinen pensasmustikka, jota viljellään luomuottein, suoraan Suomesta lautasellesi
Kauppapuutarha Verson uusin viljelyskasvi on pensasmustikka, luomuottein. Tunnelit rakennettiin ja viljely on alkanut 2021. Tunneli varmistaa satoa, koska se suojaa herkkää kukintaa kylmältä sekä lämmittää kasveja kylminä kesinä. Pensasmustikat maistuvat sellaisenaan tai salaattien joukossa.